KEPSER: MAKING METAL MATTER

Kepser: familiebedrijf, sinds 1958, uit Cuijk met inmiddels 11.000 vierkante meter productieruimte, 120 verschillende materialen op voorraad en meer dan 80 vakmensen in dienst. Wat doen zij? Zoals de slogan al doet vermoeden zijn zij toeleverancier van metaal en bieden totaaloplossingen op maat voor elke klant. Kepser levert producten uit staal, rvs en aluminium aan diverse OEM’ers in Nederland (OEM staat voor Original Equipment Manufacturer, een fabrikant die originele onderdelen of eindproducten maakt op het gebied van mechanische of elektronische producten voor uiteenlopende toepassingen). Die producten kunnen losse onderdelen zijn, maar ook complete samenstellingen. Dit hele proces wordt intern opgepakt en uitgevoerd, waardoor ze garant staan voor het leveren van kwaliteit. Niet alleen met hun producten, maar ook met hun service voor elke klant.

De diensten van Kepser op een rijtje:

  • Co-engineering
  • Bewerken van materialen
  • Assemblage
  • Kwaliteitscontrole
  • Verpakken en leveren

 

WENS TOT VERDUURZAMEN
Duurzaamheid is een hot topic. Niet alleen bij particulieren, zeker ook bij bedrijven. Kepser wil graag verduurzamen en op deze manier een steentje bijdragen aan een beter milieu. Op dit moment is dit nog geen verplichting vanuit de overheid, Kepser verwacht dit wel voor de toekomst. Om hier alvast op te anticiperen, is deze eerste stap gezet.

Hoe kun je verduurzamen? Door te besparen. En op dit punt is Ommnia Systems ingeschakeld. Want waar start je met besparen als je hier zelf geen of niet voldoende kennis van hebt? Besparen begint bij inzicht. Daarom heeft Ommnia een dashboard ontwikkeld waarmee het gemeten energieverbruik inzichtelijk wordt gemaakt.

OMMNIA DASHBOARD
Het Ommnia Systems dashboard geeft digitaal inzicht in wat Kepser verbruikt en ook eventuele afwijkingen worden detecteert. Dat wordt dagelijks gemeten, van minuut tot minuut, waardoor je wekelijks de resultaten kunt vergelijken met elkaar. Op basis van deze digitale gegevens, die worden weergegeven in grafieken, kun je conclusies trekken. Wat is de kwaliteit van de stroom en waar zitten verbeterpunten? Het dashboard traceert ook fouten en afwijkingen waardoor je in staat bent om je netwerk te gaan optimaliseren. Je kunt schade aan en uitval van machines voorkomen, doordat je in een vroeg stadium problemen detecteert.

PIEKVERBRUIK TERUGDRINGEN DANKZIJ INZICHT
De eerste metingen zijn totaalmetingen, die daarna worden onderverdeeld in submetingen. Vanaf hoofdniveau wordt steeds dieper op de installaties ingezoomd. Is bijvoorbeeld het stroomverbruik te hoog op een bepaalde machine van Kepser? Dat heeft misschien te maken met een verwarming die te hoog staat ingesteld of staan alle auto’s tegelijkertijd aan laadpalen of start de  productie tegelijk op waardoor een piek in het verbruik ontstaat? Dit verdeel je liever gelijkmatig over een dag zodat piekverbruik wordt teruggedrongen. Hoe realiseer je dit? Door te schuiven met tijdstippen.

REGIONALE PARTNER
Waarom heeft Kepser voor Ommnia Systems gekozen? Het eerste contact is lang geleden gelegd toen de eigenaren van Ommnia Systems nog bij een gezamenlijke werkgever werkten. Hieruit is recentelijk het eerste contact voortgekomen, omdat Kepser graag met bedrijven uit de regio samenwerkt. Maar ook vanwege de klik. Het contact persoonlijk is en Ommnia denkt mee met de klant.


BLIK OP DE TOEKOMST
Ommnia Systems heeft een uitgebreid dashboard ontwikkeld wat heel nauwkeurig het daadwerkelijke energieverbruik toont. De wens is om dit uit te gaan breiden, naar ook het meten van gas- en waterverbruik. Maar omdat ze pas een half jaar samen onderweg zijn, ligt de focus nu eerst op stroomverbruik. Daarna volgt eventueel de uitbreiding.

Wat zijn de verwachtingen met betrekking tot verduurzaming? Op basis van de concrete cijfers en uitkomsten krijgen we antwoord op de vraag waarop bezuinigd kan worden. Zijn bijvoorbeeld zonnepanelen nodig of andere duurzame opties? Ommnia Systems denkt mee in oplossingen. De vraag die je je continu stelt is: ‘wat kun je anders inrichten en hoe optimaliseer je je verbruik?’

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.