Een comfortabele plek om te werken is in deze tijd geen luxe meer. En tegelijkertijd dwingt de realiteit van de energietransitie ons meer dan ooit tevoren tot energiebesparing. Maar waar moet je beginnen met comfortverbeteringen en verduurzaming van je gebouw en installaties? Zeker als je beide niet los van elkaar wilt zien. De gebruiker wil vaak nóg meer comfort, de eigenaar wil juist de kosten drukken. Een comfortabel binnenklimaat tegen zo laag mogelijke energiekosten; kan dat? Hoe monitor en optimaliseer je jouw energieverbruik en de inzet van je machinepark, hoe plan je adaptief onderhoud wanneer er in de omgeving iets verandert?

Vooruit kijken
Wij helpen je energie te besparen. En dat niet alleen: we helpen ook om het comfort van het gebouw stabiel te houden of zelfs te verhogen. Meer comfort met minder energie en kosten, dus. Dat is een flinke uitdaging, en Ommnia Systems is de oplossing. Ommnia Systems meet met slimme sensoren en verbruiksmeters de status van gebouwgebonden installaties, maar kan bijvoorbeeld ook alle installaties in de productie monitoren. De software vergelijkt de historische meetwaarden van zichzelf en andere gebouwen en presenteert die in een dashboard. Met de resultaten van deze analyse bepaal je wat er moet gebeuren om de kwaliteit op het gewenste niveau te krijgen of te behouden. Ommnia Systems gaat echter nog een stap verder: het bijzondere aan het systeem is namelijk dat het ook vooruit kan kijken. Met Ommnia Systems ben je altijd up-to-date. Je bent verzekerd van een slim, energiezuinig en toekomstbestendig gebouw.

Met Ommnia Systems krijg je als gebruiker inzicht in jouw energieverbruik. Het is een allesomvattende oplossing om jouw gebouw én machinepark optimaal te verduurzamen. Ben je productieverantwoordelijke voor machines of facilitair beheerder van installaties? Vraag je je af hoeveel energie je moet steken in het comfort van je binnenklimaat? Onze slimme software, zichtbaar in toegankelijk dashboard, geeft inzicht en analyses voor Smart Buildings én machines. In een ‘slim gebouw’ worden technologieën onderling verbonden. Ze maken dat gebouwen sneller kunnen worden aangepast aan een verandering. Dat maakt ze duurzamer en productiever voor hun gebruikers.

Comfort en kwaliteit
Met optimaal verduurzamen bedoelen we de combinatie van energiebesparing (en dus kosten) en tegelijk het borgen of verhogen van een prettig gebruikscomfort en de kwaliteit van de productie. Tachtig procent van de bestaande gebouwen in ons land verbruiken teveel energie, aldus T.N.O. Ommnia Systems is de spil in een continu verbeterproces dat kosten bespaart door preventief, correctief of voorspellend onderhoud van zowel gebouwen als machines. Big data via rapportages, pro-actieve meldingen, grafieken en vooraf door jouw ingestelde ‘slimme’ regels wordt veilig verzameld en weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Zo kun je de prestatie van mens, machines en gebouwgebonden installaties continu optimaliseren en tegelijkertijd energie besparen.

We werken met de betrouwbare A-klasse componenten van Secomea om jouw gegevens van A naar B te brengen. Wij hebben directe invloed op de productontwikkelingen binnen dit label in een beveiligde externe toegang.

Ervaring, kennis en betrokkenheid
Staat de kwaliteit van onze producten buiten kijf, dat geldt evenzeer voor de kwaliteit van onze service. We bieden een hoge betrouwbaarheid, hameren op gebruiksgemak, zijn kundig en pro-actief en leveren een gepersonaliseerde dienst aan elk van onze afnemers. Achter Ommnia Systems staat een team dat goed is voor jarenlange ervaring en een schat aan opgedane ontwikkelingskennis tijdens het pionieren in duurzaamheid. Met die basis staat de organisatie als een huis.

Onze oplossing Ommnia Systems bestaat uit één platform met drie modules: Correct Module, Predict Module en Prevent Module voor meer inzicht in energieverbruik en prestaties van machines en gebouwen. Naast het feit dat het dashboard zo efficiënt en vriendelijk mogelijk is ingericht, is het format ook schaalbaar. De drie modules zijn los van elkaar, maar ook gecombineerd te gebruiken, al naar gelang je behoefte.

Big data écht gebruiken
Inzicht krijgen we door het verzamelen van big data. Maar we doen meer dan verzamelen alleen. Zo koppelen we bijvoorbeeld verbruikscijfers van energie aan voorspellende data van weerstations. Zo kan het energieverbruik erg nauwkeurig voorspeld worden. Deze informatie écht gebruiken kan zelfs automatisch met Ommnia. Dit leidt tot een prettig binnenklimaat, prestatieverhoging, comfortverbeteringen, verduurzaming van machines en gebouwen. Het resultaat is energiebesparing en minder kosten doordat er niet langer inefficiënte machines en gebouwen in jouw beheer zijn.