ENERGIE BESPAREN MET EEN GEBOUWBEHEERSYSTEEM (GBS)

Het hebben van een gebouwbeheersysteem (GBS) is allang niet nieuw meer. Het is ontzettend handig om te volgen hoe gebouwgebonden installaties draaien en wat het verbruik is. Zo kun je bekijken of ingestelde wensen worden gehaald en ontdek je waar actuele afwijkingen en verstoringen zitten.

Maar wat als je deze gegevens onder andere kunt gebruiken om te sturen op ziekteverzuim, het reduceren van service,- en onderhoudskosten, het besparen van energie en daarmee de kosten? Ommnia Systems maakt dat mogelijk. 

OMMNIA HAALT MEER UIT GEBOUWBEHEERSYSTEMEN
Waarom duurt het zo lang voor deze ruimte op comforttemperatuur is gebracht? En had die storing niet heel eenvoudig voorkomen kunnen worden? Met het platform van Ommnia Systems krijg je heel gemakkelijk antwoord op dit soort vragen. Het is een tool die de performance van jouw gebouw inzichtelijk maakt. Niet alleen zie je hoe goed de installaties draaien, maar juist ook wanneer dat niet het geval is én wat daar de oorzaak van is. Je kunt nu gericht actie ondernemen en tot wel 30% besparen op energie en onderhoud.

METEN IS WETEN: KRIJG INZICHT IN JE ENERGIEVERBRUIK
Ommnia verzamelt door middel van slimme connectors de gegevens van één of meerdere gebouwen en combineert en verwerkt ze in een overkoepelend systeem. Je hebt maar één inlog nodig om bij alle benodigde informatie te komen, die jou helpt om energiebesparende maatregelen te treffen. 

Herken eenvoudig verbruikspatronen en vergelijk de gegevens met die van andere gebouwen, of met voorgaande jaren.

GEEN NIEUW GEBOUWBEHEERSYSTEEM NODIG
Ommnia werkt met de bestaande systemen en kan daardoor gemakkelijk geïntegreerd worden in de huidige infrastructuur van de gebouwen. De meetgegevens uit die apparatuur, in combinatie met de slimme connectors, worden door Ommnia Systems gebruikt om tot nieuwe, uitgebreidere informatie te komen.

Door een relatief kleine ingreep krijg je dus een enorme upgrade van je gebouwbeheersysteem. Want de logaritmes van Ommnia Systems vertalen alle data naar begrijpelijk informatie, waardoor je je energieverbruik kunt bijsturen. Dát is besparen!

HOE DUURZAAM IS JE BEDRIJFSGEBOUW?
Door het koppelen van facilitymanagementsystemen en vastgoedmanagementbeheersystemen wordt ineens heel duidelijk hoe een gebouw presteert qua duurzaamheid. Energielekken en verhoogd sluipverbruik worden direct zichtbaar en gemeld, waarop je meteen actie kunt ondernemen. Het resultaat is dan een slim en gezond gebouw, waar je tot wel 30% op energie bespaart en waar je je CO₂-uitstoot tot 35% reduceert. Daar wordt iedereen beter van!

Wil je meer weten over Ommnia Systems? Bel 085-1052574.

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.