WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.

NIS2 KOMT ERAAN. OMMNIA SYSTEMS HELPT.

We maken ons op voor NIS2. Eind 2024 wordt nieuwe Europese wetgeving verwacht voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen. Deze wetgeving, bekend als de NIS2-richtlijn, is bedoeld om de cyberbeveiliging binnen de EU te versterken.

HET OVERBELASTE ELEKTRICITEITSNETWERK: OMMNIA SYSTEMS BIEDT OPLOSSINGEN

In Nederland worden steeds meer bedrijven geconfronteerd met een overbelast elektriciteitsnetwerk. Vorige week meldde het landelijke nieuws dat het elektriciteitsnetwerk in de provincie Zeeland zijn maximale capaciteit heeft bereikt,

BESPAAR KOSTEN DOOR OPTIMAAL ONDERHOUD

Hoe heb jij het periodieke onderhoud aan je gebouwgebonden installaties geregeld? Waarschijnlijk komt er eens per jaar een monteur die de boel inspecteert en een aantal routines uitvoert. Zoals het doormeten van alle systemen en het vervangen van accu’s en batterijen.

ZÓ MAAK JE GEBRUIK VAN DYNAMISCHE ENERGIETARIEVEN

Energie heeft geen vaststaand tarief en dat is het afgelopen jaar voor de meeste mensen, maar ook voor bedrijven, pijnlijk duidelijk geworden. Het vaste tarief gaf zekerheid, ook al betaalde je maandelijks een behoorlijk bedrag. Maar met de variabele energietarieven is dat vaak