EEN ONLINE DASHBOARD IS MEER DAN ALLEEN EEN APP

Zonder app lijk je als bedrijf niet mee te tellen. Maar is dat in de praktijk ook zo? Tegenwoordig lijkt elk zichzelf respecterend bedrijf een app te leveren bij haar product of dienst. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen? Dan krijg je daar, bijna als vanzelfsprekend, een app bij. En niet zomaar eentje, waarschijnlijk een goed ontworpen fancy app. De eerste paar maanden kijk je er vast nog regelmatig op, maar na verloop van tijd wordt dat steeds minder. Wat is dan de toegevoegde waarde van een app op het gebied van je energieverbruik en duurzaamheid?

ENERGIEVERBRUIK MONITOREN
De moderne techniek maakt het mogelijk om de energiehuishouding in een gebouw nauwkeurig te monitoren en aan te sturen. Maar voor optimale controle is het noodzakelijk om een groot aantal apparaten te installeren. Dat levert ook een nadeel op. Want al deze apparaten hebben een eigen applicatie (app). Voor beheerders is het bijna onmogelijk om ze allemaal nauwkeurig in de gaten te houden. De oplossing is centrale oplossing. Daarom werken wij met een app op maat. Of liever gezegd, een dashboard.

AFWIJKINGEN ZORGEN VOOR OPBRENGSTVERLIES
Wat is de toegevoegde waarde van een app of een dashboard? Als je je bedrijf wilt verduurzamen moet je eerst inzicht krijgen in je verbruik. Deze metingen en de bijbehorende cijfers worden bijgehouden in het dashboard. Wat vooral interessant is, omdat daar veel winst valt te behalen, zijn de afwijkingen. Van deze gedetecteerde problemen wil je een melding krijgen. In het voorbeeld van de zonnepanelen wil je weten wanneer er eentje stuk of vervuild is. Dat heeft namelijk effect op je opbrengst.

Juist het melden van een defect maakt het dashboard interessanter dan de meegeleverde app van de leverancier. Het dashboard is in feite een soort van controle-inspecteur die alles continu in de gaten houdt en beoordeelt of alles het doet zoals het moet doen. Dat kan op het vlak van energieverbruik, maar ook van gas- en waterverbruik.

DASHBOARD: ONLINE RAPPORTAGE VIA DE BROWSER
Het online dashboard, dat je bekijkt via de browser, is eigenlijk meer dan aan app. Omdat elk gebouw uniek en dus anders is, wordt optimale energiehuishouding ook overal anders geregeld. Dat is alleen mogelijk met op maat gemaakte oplossingen. Wij leveren die en verpakken ze in een gebruiksvriendelijke jas. Je ziet, dankzij onze software, gegevens in van alle relevante apparaten. Bovendien stuur je ze eenvoudig aan via hetzelfde platform.

HELDER OVERZICHT
In onze applicatie vind je bijvoorbeeld ook historische meetwaardes. Dat is lang niet altijd het geval bij apps, die standaard geleverd worden bij apparaten. Door de gegevens uit het verleden zie je waar je energie verliest of juist bespaart ten opzichte van eerdere metingen. Zo wordt inzichtelijk waar je winst kun behalen. Bijvoorbeeld door onderhoud te plegen aan een apparaat of door een onderdeel te vervangen.

Meer weten of ons dashboard jou ook verder helpt verduurzamen? Neem contact met ons op.

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.