BESPAAR KOSTEN DOOR OPTIMAAL ONDERHOUD

Hoe heb jij het periodieke onderhoud aan je gebouwgebonden installaties geregeld? Waarschijnlijk komt er eens per jaar een monteur die de boel inspecteert en een aantal routines uitvoert. Zoals het doormeten van alle systemen en het vervangen van accu’s en batterijen. Dat is op zich een prima manier om je installaties in goede conditie te houden, maar het kan ook duurzamer!

IS JAARLIJKS ONDERHOUD ALTIJD DE BESTE KEUS?
Vergelijk je gebouw eens met een auto en de APK-keuring. Ieder jaar maak je netjes een afspraak bij de autogarage om je auto te laten keuren. Kan hij meteen de jaarlijkse beurt meepikken. Behalve de wettelijke keuring worden ook alle filters vervangen en wordt je auto voorzien van nieuwe olie. Terwijl dat misschien nog helemaal niet persé nodig is.

Of andersom: je laat die grote beurt zitten, want er is toch nooit iets aan de hand met je auto. Totdat je aan de kant van de weg staat, omdat er toch iets stuk is, dat door tijdig onderhoud niet had gehoeven.

ONDERHOUD DUURZAAM PLANNEN
Hoe mooi zou het zijn om onderhoud te laten plegen op het moment dat het écht nodig is? Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat de prestaties van je installatie teruglopen. Wanneer er meer energie nodig is om dezelfde productie te realiseren. Of op het moment dat je de systemen vaker dan gemiddeld moet resetten.

VAN MOMENTOPNAME NAAR CONTINUE MONITORING
Als je auto net APK-gekeurd is, kan het toch zomaar gebeuren dat je de week erna panne hebt. Garantie tot de uitrit, zullen we maar zeggen. De keuring van de auto was een momentopname, net zoals dat bij een keuring aan je gebouwgebonden installaties is.

Tenzij je kiest voor een slimme, moderne, maar ook duurzame oplossing: een tool die het plannen van onderhoud gemakkelijk maakt.t

OMMNIA SYSTEMS VOORSPELT HET OPTIMALE ONDERHOUDSMOMENT
Met goed gekalibreerde sensors en slimme meters verzamelt Ommnia Systems alle gegevens over je verbruik en de prestaties van je gebouwgebonden installaties. Deze gegevens worden inzichtelijk gemaakt in een online dashboard, waar je alle informatie in één oogopslag kunt overzien.

Zijn er afwijkingen op het normale gevonden? Doordat de systemen constant in de gaten gehouden worden, vallen verschillen snel op. Het platform geeft je een melding wanneer deze zogenaamde sparks zich voordoen. Je kunt nu actie ondernemen precies op het moment dat het echt nodig is.

Dat is duurzaam ondernemen en kosten besparen tegelijkertijd.

WEES ZUINIG OP JE PAND EN JE BUDGETTEN
Zijn de prestaties van jouw gebouwgebonden installaties in balans met het energieverbruik? Wij leggen je graag uit hoe jij ook kunt besparen door op een slimme manier continue te monitoren. Maak een afspraak met één van onze medewerkers.

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.

NIS2 KOMT ERAAN. OMMNIA SYSTEMS HELPT.

We maken ons op voor NIS2. Eind 2024 wordt nieuwe Europese wetgeving verwacht voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen. Deze wetgeving, bekend als de NIS2-richtlijn, is bedoeld om de cyberbeveiliging binnen de EU te versterken.