HET OVERBELASTE ELEKTRICITEITSNETWERK: OMMNIA SYSTEMS BIEDT OPLOSSINGEN

In Nederland worden steeds meer bedrijven geconfronteerd met een overbelast elektriciteitsnetwerk. Vorige week meldde het landelijke nieuws dat het elektriciteitsnetwerk in de provincie Zeeland zijn maximale capaciteit heeft bereikt, waardoor bedrijven die een zwaardere aansluiting nodig hebben, voorlopig pech hebben. Hetzelfde probleem doet zich voor in andere regio’s, zoals het Land van Cuijk. De gevolgen zijn verstrekkend, vooral voor bedrijven die willen uitbreiden of hun groeiambities willen verwezenlijken. Ommnia Systems biedt een innovatieve oplossing om deze uitdaging aan te pakken.


DE IMPACT OP BEDRIJVEN
Het gebrek aan beschikbare elektriciteitscapaciteit kan een remmende factor zijn voor bedrijven die hun activiteiten willen uitbreiden. De capaciteit van de bestaande netaansluitingen is vaak berekend op een situatie waarbij alle machines en apparatuur gelijktijdig in gebruik zijn. In werkelijkheid komt dit echter zelden voor en levert dit een onnodige beperking op voor de capaciteit van de aansluiting.

OMMNIA SYSTEMS: EEEN SLIMME OPLOSSING
Ommnia Systems is gespecialiseerd in het optimaliseren van energiegebruik en het creëren van extra capaciteit op het elektriciteitsnetwerk. Het bedrijf hanteert een aanpak om de belasting op de eigen netaansluiting te verminderen en zodoende ruimte te maken voor nieuwe verbruikers. Ommnia Systems helpt bedrijven om hun energieverbruik strategisch af te stemmen op de beschikbare capaciteit. In plaats van alle apparatuur gelijktijdig in te schakelen, wordt het verbruik gespreid. Hierdoor wordt de belasting op het elektriciteitsnetwerk verminderd en ontstaat er extra vrije capaciteit. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe verbruikers aan te sluiten en bedrijfsuitbreiding toch te realiseren zonder dat het netwerk overbelast raakt.

DE ROL VAN SLIMME ENERGIEOPSLAG
Ommnia Systems kan nog een stap verder gaan door ook het gebruik van energie-opslagtechnologie te integreren. Elektrische accu’s kunnen bijvoorbeeld energie opslaan tijdens periodes met lage energievraag en deze energie later beschikbaar stellen wanneer de vraag hoger is. Ditzelfde geldt voor elektrische laadpalen die voertuigen slim kunnen opladen op momenten dat er weinig vraag naar energie is en het netwerk dus minder belast wordt. Ook kunnen warmtepompen slim aangestuurd worden door ze op momenten van minder elektrische energievraag warmte te laten produceren en deze warmte vervolgens in een buffer voor een later moment op te slaan. Omdat op momenten van weinig elektriciteit vraag de prijzen van de elektriciteit binnen een flexibel energiecontract over het algemeen lager zullen zijn, zal met de genoemde slimme oplossingen ‘het verschuiven van de energievraag’ ook nog een financieel voordeel op kunnen leveren.

ADVIES EN INZICHT OP MAAT
Ommnia Systems biedt bedrijven gepersonaliseerd advies en inzicht in hun energiestromen. Door de energiebehoeften van de klant in kaart te brengen, kunnen we een plan opstellen om het energieverbruik te optimaliseren en energieverspilling te verminderen. Het resultaat is een beter benut elektriciteitsnetwerk en ruimte voor extra energieverbruik indien dit nodig is.

Wil je meer weten over optimaliseren van je energiegebruik?
En erachter komen wat Ommnia Systems daarbij voor jou kan betekenen?

Bel of mail ons: 085-1052574 / info@ommnia-systems.nl
We helpen je graag!

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

HET OVERBELASTE ELEKTRICITEITSNETWERK: OMMNIA SYSTEMS BIEDT OPLOSSINGEN

In Nederland worden steeds meer bedrijven geconfronteerd met een overbelast elektriciteitsnetwerk. Vorige week meldde het landelijke nieuws dat het elektriciteitsnetwerk in de provincie Zeeland zijn maximale capaciteit heeft bereikt, waardoor bedrijven die een zwaardere aansluiting nodig hebben, voorlopig pech hebben.

BESPAAR KOSTEN DOOR OPTIMAAL ONDERHOUD

Hoe heb jij het periodieke onderhoud aan je gebouwgebonden installaties geregeld? Waarschijnlijk komt er eens per jaar een monteur die de boel inspecteert en een aantal routines uitvoert. Zoals het doormeten van alle systemen en het vervangen van accu’s en batterijen. Dat is op zich een prima manier om je installaties in goede conditie te houden, maar het kan ook duurzamer