HET IS NÚ TIJD OM INZICHT TE KRIJGEN IN JE ENERGIEVERBRUIK

Ommnia Systems blijft hameren op het belang van verduurzaming. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om ons totale energieverbruik terug te dringen. Want dat is zó nodig!

Ook jij als vastgoedbeheerder of pandeigenaar hebt hierin een verantwoordelijkheid. Een taak die we graag samen met jou oppakken. Krijg inzicht in je energieverbruik en bespaar 20 tot 30% op je energiekosten.

VERBETER JE ENERGIEVERBRUIK
Iedereen kan besparen op zijn energieverbruik. Want zonder dat je het weet, verbruik je altijd onnodig veel energie. Simpelweg omdat je niet precies weet welke apparatuur aanstaat op momenten dat het echt niet hoeft. Besparen kan dus heel gemakkelijk, zonder verlies aan comfort. Je moet alleen weten aan welke knoppen je moet draaien.

Door het uitlezen van de hoofdmeter en het plaatsen van submeters of sensoren, kunnen wij precies zien waar en wanneer er onnodig energie verbruikt wordt in het pand. Wordt de entree of gang de hele werkdag verwarmd, terwijl het alleen een doorlooproute is? En moet het warme water uit de kraan echt zó heet zijn? Dit soort verbruik aanpakken zie je meteen terug op het online dashboard van Ommnia Systems. Besparen begint op dag 1!

VOORKOM TE HOOG STROOMVERBRUIK
Wanneer systemen onnodig veel draaiuren maken, is er vanzelfsprekend eerder onderhoud nodig. Of erger nog: kans op storing en uitval. Allemaal hoge kosten die (nog) niet gemaakt hoeven worden, als je ervoor zorgt dat deze systemen alleen draaien op het moment dat ze nodig zijn. Door data te vergelijken met die van soortgelijke panden, kan de software van Ommnia Systems voorspellen wanneer onderhoud nodig is. Dit wordt constant gemonitord en zichtbaar gemaakt via het online dashboard.

Daarnaast kun je piekverbruik voorkomen. Wanneer er (te) veel systemen tegelijkertijd om stroom vragen, betaal je al na 15 minuten het dure piektarief. Zo zonde! De slimme meters helpen dit altijd voorkomen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat de laadpalen of warmtepompen pas stroom gaan vragen op het moment dat de energie bijna gratis is.

VOORSPEL JE STOOKKOSTEN
Wanneer je slim om kunt gaan met je energiebronnen, ga je vanzelf minder verbruiken. Op een zonnige dag heeft het bijvoorbeeld niet zo veel zin om de ketel of warmtepomp ’s morgens vroeg al op te laten warmen. Want over een uurtje of twee zijn de zonnepanelen hard aan het werk en leveren ze jou goedkoop stroom of behaaglijke warmte. Gelukkig hoef je dit niet iedere morgen zelf aan te sturen.

Het slimme systeem van Ommnia Systems kent de weersvoorspelling en het gedrag van het pand. Het reageert zelf op deze gegevens. Daarnaast houdt het de actuele energieprijzen in de gaten. Wist je dat stroomtarieven per uur en gastarieven per dag wijzigen? Energieslurpende apparaten werken zo veel mogelijk op goedkope momenten. Zonder dat jij daar steeds over na hoeft te denken.

HET IS NU TIJD OM RESULTAAT TE ZIEN
Resultaat in de vorm van minder energieverbruik. Minder kosten. Méér aandacht voor duurzaamheid. Ommnia Systems wil de wereld een beetje mooier achterlaten voor onze kinderen.

Wij hebben de kennis, de juiste producten en een prachtig dashboard om het verbruik te kunnen blijven monitoren. Samen dringen we energieverbruik met gemak terug.

Plan een gratis quickscan. Dan komen wij naar je toe om het pand en de installaties te beoordelen. We lezen op afstand de hoofdmeters uit en bekijken welke systemen er zijn geïnstalleerd in het pand. Vanuit daar kunnen we samen een plan opstellen om te gaan besparen. Het is de hoogste tijd om aan een mooiere wereld te gaan bijdragen! Vraag een gratis quickscan aan.

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.