DE VOORDELEN VAN HET OMMNIA SYSTEMS PLATFORM

Energie is een hot topic: de schaarste, de prijzen, de impact op het milieu. Niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven zullen hier een standpunt over in moeten nemen. Energie verbruiken doen we allemaal. Maar hoe hou je dat in de hand? En hoe stuur je bij?

HET OMMNIA PLATFORM: METEN IS WETEN
Ommnia Systems ontwikkelde een platform dat helpt om je energieverbruik in kaart te brengen. Door het installeren van veilige software en hardware verzamelen we alle relevante gegevens uit je technische installaties of het gebouwbeheersysteem. Het Ommnia platform is compatible met alle gangbare merken en connectoren en daarom heel gemakkelijk te integreren in het bestaande systeem. Maar het gaat veel verder dan dat.

OMMNIA SYSTEMS DENKT MET JE MEE
Het platform van Ommnia is meer dan een slimme meter. Natuurlijk krijg je via je eigen online dashboard een handig overzicht van je energieverbruik. Maar dat is eigenlijk pas het begin. Door middel van deze ‘big data’ kunnen we zien of er een energielek is, een storing, of ander onverklaarbaar hoog verbruik. Of dat er onderhoud nodig is.

Nu kun je gaan sturen op deze uitkomsten.
Het anders inregelen van de warmte-koude-opwekker(s), het oplossen van een sluimerende storing of het aanpassen van de tijdsloten zijn daar een voorbeeld van. Wij melden het bij je (onderhouds)monteurs, zodat het probleem snel opgelost kan worden.

OMMNIA DENKT VOORUIT
Maar dat is nog niet alles. Want met een Ommnia platform kun je zelfs op de zaken vooruit lopen. De verzamelde gegevens worden vergeleken met gegevens van een jaar eerder en met gegevens van vergelijkbare gebouwen. En die worden weer gecombineerd met actuele klimaatgegevens. Dan kan het zomaar gebeuren dat je energieverbruik op een dag een heel stuk minder is. Het Ommnia platform heeft dan berekend dat de warmte-koude-opwekker niet zo hoog hoeft. We kunnen dus voorspellen hoeveel energie je nodig zult hebben en daar passen we de systemen op aan.

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJTJE
Met een platform van Ommnia Systems ben je klaar voor de toekomst, hoe onzeker die op energiegebied op dit moment ook is. Je hebt altijd een actueel inzicht in je verbruik en je bent flexibel genoeg om snel bij te kunnen sturen.

Maar wat levert het nou op?

  • Een letterlijke besparing op de energiekosten. Want wat je niet verbruikt, reken je ook niet af.

  • Een prestatieverhoging van je bestaande systemen. We halen het onderste uit de kan.

  • Een optimaal binnenklimaat zorgt voor een gezonde werk- en leefomgeving en comfort.

  • Verduurzaming van je bedrijfsvoering.

Kortom: Met een Ommnia platform ga je energiebesparend optimaliseren.

Wij hebben drie Ommnia platforms, passend bij verschillende soorten gebruikers. Wil je weten welk platform voor jouw bedrijf en bedrijfspand het meest geschikt is? Neem contact op!

DEEL DIT BERICHT

RECENTE BLOGS

WETTEN EN REGELGEVING WAARAAN MOET EEN BEDRIJFSPAND 2026 VOLDOEN VOLGENS EPBD III?

In een tijdperk van toenemende energiekosten en milieubewustzijn is het essentieel om te begrijpen hoe regelgeving en technologie ons kunnen helpen efficiënter om te gaan met energie in gebouwen. Hier beantwoorden we zes belangrijke vragen die momenteel spelen op het gebied van wetten en regelgeving.

UITDAGINGEN IN DE ENERGIETRANSITIE – DEEL 1

In een snel veranderende markt, waarbij vele nieuwe oplossingen worden opgestart en geïnitieerd, is het lastig om de juiste antwoorden de vinden. In deze blog richten wij ons op een 6-tal vragen die momenteel sterk leven bij MKB en MKB+ bedrijven.